100% op maat gemaakt
Onderhoudsvrij
Binnen 2 uur geïnstalleerd
4.7/5.0

Verschillende ideeën om je trap op te knappen

Dit artikel presenteert diverse ideeën voor het opknappen van trappen in verschillende woonstijlen, zoals industriëel, romantisch, minimalistisch en klassiek. De aanbevelingen omvatten het gebruik van specifieke materialen, kleuren en afwerkingen die passen bij elke stijl.

Elke woonstijl heeft zijn eigen aantrekkingskracht, uitdagingen en mogelijkheden als het gaat om inrichting en styling, en dat geldt ook voor trappen! In dit blog kom je verschillende voorbeelden tegen van traprenovatie. Met de juiste keuzes kun je de gewenste sfeer nog meer benadrukken, zelfs met de trap als onderdeel van je interieur.

Industriële traprenovatie          
Ben je gek op de industriële woonstijl en wil je dit ook in je trap naar voren laten komen? Dan hebben wij een paar leuke tips voor je! Met deze stijl draait het allemaal om grote gebaren, robuuste vormen en verweerde materialen. Denk bijvoorbeeld aan zichtbare constructiedetails, fabriekslampen en (oude)lockerkasten. Materialen zoals beton, staal en hout zijn onmisbaar in de industriële stijl. Je kunt deze materialen ook op je trap toepassen. Denk hierbij aan de traptrede: Lichtgrijze Steen. Hierdoor creëer je een stoere, betonlook voor je trap. Durf te experimenteren en maak van je trap een echte eyecatcher!

Romantische woonstijl
Als je denkt aan een romantische woonstijl, komen er waarschijnlijk beelden in je hoofd van lichte pastelkleuren, bloemen, zachte kalkverf en aaibare materialen. Maar het draait om meer dan alleen de oppervlakte; het gaat ook om het creëren van een gevoel van warmte en comfort. Kies voor meubels van stof en maak gebruik van wollen plaids en kussens in zachte tinten. Deze elementen dragen bij aan het knusse en uitnodigende gevoel van een romantisch interieur. Om het kleurenpalet nog verder uit te breiden, kun je grijstinten toevoegen aan bijvoorbeeld de hal. Een lichte basis zorgt voor rust en is perfect voor opentrappen. Zo creëer je een ruimte waar je echt tot rust kunt komen en kunt genieten van de liefde die in de lucht hangt.

         
Tip: combineer dit met ledverlichting in de treden voor een extra romantisch effect.

Less is more      
Ga voor een witte traprenovatie! Een basic interieur betekent niet automatisch een saai interieur. In deze stijl vermijd je overbodige tierelantijntjes. Je vindt er designklassiekers, grote meubels, eikenhouten vloeren, shutters en linnen gordijnen. Rust, neutrale kleuren en ingetogenheid zijn essentieel ineen basic woonstijl. Breng dit naar de trap met een houtdecor, waarmee je een serene uitstraling creëert. Zo geef je de trap een frisse opknapbeurt zonder dat deze te opvallend aanwezig is.

Witte traprenovatie

Klassieke woonstijl        
Wil jij je huis een karaktervolle uitstraling geven? Ga dan voor de klassieke stijl met een stoere twist. Hierbij combineer je antieke meubels, zoals een tafel, met moderne stoelen. Ook mix je erfstukken met familiefoto's en kies je voor materialen als hout, fluweel, linnen of stoer geschuurd leer.

Je kunt zelfs je trap een klassieke touch meegeven! Kies bijvoorbeeld voor Massief rustiek eiken Smoke treden. Schilder de rest van de trap friswit voor een zwevend effect en vergeet ook de trapleuning niet mee te nemen.

Klassiek moderne woonstijl