100% op maat gemaakt
Onderhoudsvrij
Binnen 2 uur geïnstalleerd
4.7/5.0

Waarom zijn stootborden belangrijk?

Waarom zijn stootborden zo belangrijk en wat zijn de voordelen? Lees nu ons nieuwe blog hierover.

Wat zijn stootborden?

Stootborden zijn de verticale delen tussen de traptreden in. De stootborden zorgen er voor of een trap dicht of open is. Gesloten trappen zijn inclusief stootborden en open trappen hebben geen stootborden. Van een open trap kunnen wij een gesloten trap maken.
Gesloten trappen hebben vele voordelen. Stootborden geven onder andere stevigheid aan uw trap. De meeste stootborden worden schuin geplaatst zodat er meer ruimte is om met de voet op de trede te staan.    

Wat zijn de voordelen van stootborden?

-       Allereerst geven stootborden veiligheid. Kinderen kunnen namelijk niet tussen de traptreden door naar beneden vallen;

-       Er valt minderstof onder de trap;

-       De ruimte onder de trap kan benut worden als afgesloten ruimte. Veel huiseigenaren maken hier een opslagruimte van;

-       Het is geluiddempend;

-       Stootborden zorgen er ook voor dat er meer warmte vast wordt gehouden tussen de twee verdiepingen.        
 

Stootborden laten plaatsen door Renolijn

Renolijn verzorgt naast overzettreden ook de stootborden van uw trap. U kunt ervoor kiezen om laminaat stootborden te kiezen of gaat u voor massief eiken stootborden in een speciale Monocoat kleur? Verder is het heel modern om een andere kleur stootborden te kiezen dan uw overzettreden. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de overzettreden en stootborden in één kleur te laten.