100% op maat gemaakt
Onderhoudsvrij
Binnen 2 uur geïnstalleerd
4.7/5.0

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je veelgestelde vragen over traprenovatie. Als je al weet wat voor soort trap je wilt, dan kun je via onze configurator je eigen open of dichte trap samenstellen. Je krijgt daarbij ook direct een indicatie van de kosten.

Stel je trap samen

Wat is traprenovatie?

Het renoveren van je trap betekent dat je je huidige trap een nieuwe look wil geven. Dit doe je zonder de complete trap te vervangen. Dit geeft namelijk veel troep voor hak en sloopwerk. Door ons ruime aanbod aan materialen en kleuren zijn wij in staat om altijd aan je wensen te voldoen. Door je huidige trap te voorzien van nieuwe overzettreden en stootborden krijgt je trap een echte make-over. Kijk eens bij onze referentieprojecten of bij onze stijlen om inspiratie op te doen voor jouw renovatie!  

Wat kost traprenovatie?

Gemiddeld kost een traprenovatie € 2200,-, maar hierbij moeten we wel vermelden dat het bedrag afhankelijk is van jouw trap en jouw wensen. Zaken die invloed hebben op de prijs zijn bijvoorbeeld; het aantal traptreden, laminaat- of eiken overzettreden en of het een open- of dichte trap is. 

Wil je eens sparren met een van onze adviseurs? Dat kan in een vrijblijvend advies gesprek. Wij bespreken je wensen en geven je direct een prijsindicatie.

Vraag vrijblijvend advies aan

Hoe snel kan de traprenovatie plaatsvinden?

Het proces verloopt in 3 duidelijke stappen.

1. Tijdens de eerste afspraak bij je thuis komen we de trap inmeten en hebben wij de kleurstalen bij ons. Zo kun je de definitieve keuze maken voor het materiaal en de kleur.

2. We maken een afspraak om de renovatie binnen 2 weken daadwerkelijk uit te voeren.

3. De installatie duurt maximaal 2 uur. Zo kun je snel genieten van je gerenoveerde trap!

Kan mijn open trap ook dichtgemaakt worden?

Zeker weten! Het dichtmaken van een open trap zorgt ervoor dat de trap veiliger wordt én dat er minder warmte verloren gaat. In onze blog over open trap dichtmaken lees je alles over deze aanpassing aan jouw trap.

Blog: open trap dichtmaken


Hoeveel lijm mag er nog op de trap zitten?

Het verwijderen van lijmresten kan een lastig klusje zijn. Helaas moeten de meeste resten verwijderd worden voordat we kunnen beginnen met het inmeten voor traprenovatie. Lijmresten moeten verwijderd worden tot maximaal 1 mm op de trede. Onze digitale meetapparatuur is namelijk erg nauwkeurig en kan niet door tapijt of lijmresten heen scannen. Het is dus erg belangrijk dat wij daadwerkelijk de houten of betonnen treden die onder de bekleding zitten kunnen inmeten.  In de onderstaande blog lees je hoe je de lijmresten kunt verwijderen.

 

Hoe verwijder ik de lijmresten op mijn oude trap?

Dat is afhankelijk van de soort lijm die is toegepast. Dat kan lijm op waterbasis, lijm op oplosbasis óf lijmkit zijn.

Lijm op waterbasis

Indien het tapijt nog niet heel lang op de trap zit is de kans groot dat er lijm op waterbasis is toegepast. Dit is gunstig, aangezien deze lijm vrij eenvoudig te verwijderen is. Hiervoor moet een sopje van warm water en een scheutje afwasmiddel of handzeep gebruikt worden. Door een doek in het sopje te dompelen en daarmee te deppen over de lijmresten kan je deze vochtig maken. Let op: dat je het niet te nat maakt en dat het water niet in bijvoorbeeld een onderliggende trapkast lekt. Vervolgens moet je de lijmresten afdekken met een stuk plastic en dit minimaal een paar uur laten weken. Hierna kun je de resten eenvoudig te verwijderen met een plamuurmes.

Lijm op oplosbasis

Voor lijm op oplosbasis is een vloerlijmverwijderaar de beste optie. Deze kun je kopen in de bouwmarkt bij jou in de buurt. Volg hierbij de instructies op de verpakkingen zorg voor voldoende ventilatie tijdens het gebruik van het middel.

Lijmkit

Bij oudere woningen is vaak lijmkit toegepast. Dit herken je aan een harde grijze of donkerbruine lijmlaag op de treden. Deze lijmkit is vaak lastig te verwijderen. Opties als heet water en speciale lijm verwijderaars werken hier meestal niet goed. De beste manier om deze lijmkit te verwijderen is dan ook door het gebruik van een schuurmachine of verfkrabber. Kijk wel goed uit dat je de treden niet beschadigd. Het schuren of afkrabben van deze lijmresten moet dan ook voorzichtig gebeuren, waardoor het wel een tijdrovend klusje is.

Moet mijn trap in de basis van hout zijn om te kunnen renoveren?

Nee, dat is niet noodzakelijk. Het is veel belangrijker dat de basis treden goed vlak zijn en stevig genoeg, zodat wij hier overzettreden overheen kunnen monteren. De ondergrond van de trap mag naast hout dus ook van beton of staal zijn.

Heb je verdere vragen over traprenovatie? Dan kun je contact met ons opnemen via onze contactpagina of een vrijblijvend adviesgesprek inplannen met een van onze adviseurs.

Vraag vrijblijvend advies aan