100% op maat gemaakt
Onderhoudsvrij
Binnen 2 uur geïnstalleerd
4.7/5.0

Zelf je trap renoveren

Wil je graag je trap renoveren? Dit kun je eenvoudig zelf doen! Indien je over de juiste materialen beschikt is een traprenovatie niet zo ingewikkeld als het lijkt. Via onze webshop bestel je jouw overzettreden en een aantal handige accessoires voor wanneer je zelf jouw trap gaat renoveren. Hieronder leggen wij je in 4 eenvoudige stappen uit hoe je een traprenovatie uitvoert:

1. De bestaande trap opmeten

Verwijder de oude trapbekleding en lijmresten. Vervolgens meet je de treden en stootborden nauwkeurig op. Wanneer je draaitreden eenvoudig wilt opmeten is dit mogelijk met de ijzeren trapspin.

 

2. Op maat zagen

Teken de gemeten omtrek af op je nieuwe overzet treden en stootborden en zaag deze op maat met een hand- decoupeerzaag (fijngetand) of cirkelzaag. Hierbij is het handig om de treden en stootborden te nummeren zodat het makkelijk is om deze op de juiste volgorde te monteren.

 

3. De trede aanbrengen

Let op, werk van beneden naar boven. Dan kun je de stootborden eenvoudig op de treden bevestigen. Werk je van boven naar beneden, dan is het een stuk lastiger om het stootbord onder de trede te plaatsen.

Breng de lijm aan op je oude traptrede en druk de nieuwe trede goed aan in de lijm. Plaats vervolgens op dezelfde manier het stootbord bovenop de geplaatste trede.

Tijdens de montage kun je voorzichtig over de trap lopen. Nadat je de volledige trap heeft gerenoveerd, is het van belang dat je alles nogmaals goed aandrukt of de treden vastzet met een lijmklem. Het duurt ca. 24 uur om de trap volledig te laten drogen. Indien nodig, kun je er al na 3 uur voorzichtig op lopen.

 

4. Het afkitten van de trap

Werk de trap af met de nodige afwerk accessoires. Kit de naden af met voegenkit of silicone. Dit kan met transparante kit of met kit in kleur, de keuze is aan jou!

Klaar!  

Je hebt zelf je trap gerenoveerd, goed gedaan.

Instructievideo