100% op maat gemaakt
Onderhoudsvrij
Binnen 2 uur geïnstalleerd
4.7/5.0

7 dingen die je nog niet wist over traprenovaties

In deze blog vertellen we 7 dingen die jij nog niet wist over traprenovaties.

1.    Er zijn verschillende materialen mogelijk

Traprenovaties kunnen uitgevoerd worden met verschillende materialen. Dit zorgt ook voor andere uitstralingen. De meest voorkomende materialen die gebruikt worden zijn laminaat, hout, vinyl en PVC. Op dit moment maakt Renolijn gebruik van laminaat en massief eikenhout. De meeste mensen kiezen voor laminaat omdat er veel keuze is uit verschillende kleuren. Hierdoor is er voor ieder wat wils. Verder zijn de treden kleurvast en is het makkelijk in onderhoud. Dit betekent dat de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend is. Massief eikenhout daarentegen is niet onderhoudsvrij. Een keer per 3 jaar is onderhoud belangrijk zodat er geen sporen zichtbaar worden. Eikenhout is niet de goedkoopste houtsoort maar het levert wel prachtig unieke trappen op.

 

2.    Een traprenovatie is kostenbesparend

Een traprenovatie kost gemiddeld €2.200 euro. De kosten van een traprenovatie hangt natuurlijk af van je wensen. Voor welk materiaal kies je? Is het een open- of  een dichte trap? En wil je in- of exclusief ledverlichting? Dit zijn factoren die invloed hebben op de prijs. De kosten voor traprenovatie zijn niet laag, maar de kosten voor een compleet nieuwe trap liggen nog een stuk hoger. Je kunt hier denken aan minimaal €3.300 euro. Traprenovatie is zoals hierboven genoemd ook een investering in je woning. De komende jaren heb je er in ieder geval geen omkijken meer naar.      

3.    Traprenovatie is zo gepiept

Als u voor ons kiest dan komen we binnen 2 weken uw trap inmeten. Dit gebeurt aan de hand van onze Robot Reno. De data die wordt ingemeten wordt doorgestuurd naar de fabriek. De fabriek maakt alvast jouw traptreden op maat. Een paar weken later komen we terug om de traptreden te installeren. Dit duurt uiterlijk 2 uur.  

4.    Duurzaamheid speelt een rol          

Eikenhout is duurzaam. Deze houtsoort kan jarenlang mee, zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. Normaal gesproken kan eikenhout, met het juiste onderhoud, een heel leven mee.


5.    Veiligheid wordt verbeterd  

Traprenovatie biedt de gelegenheid om niet enkel de esthetiek van de trap te verfraaien, maar tevens de veiligheid te vergroten. Dit omvat bijvoorbeeld het aanbrengen van antislipmaterialen of het vernieuwen van de leuning.

6.    Verhoogt de waarde van je huis

Een traprenovatie zorgt niet allen voor een frisse uitstraling maar je woning wordt er ook direct meer waard van. Waar je huidige trapwaarschijnlijk een doorn in het oog is, zal je na de renovatie weer een frisse look hebben. De investering voor traprenovatie is het zeker waard als we kijken naar de waardevermeerdering van jouw woning.    

7.    Trap personaliseren    

Aan de hand van onze configurator op www.renolijn.nl kunt u helemaal zelf uw trap samenstellen. Via deze tool kunt u zien wat er allemaal mogelijk is. Heeft u moeite om de kleuren goed te zien via de computer? Vraag 3 gratis kleurstalen aan via de website. Bent u benieuwd hoe het proces gaat bij ons? Lees ons blog over Een nieuwe look zonder gedoe: Traprenovatie met Renolijn.


Neem contact met ons op voor meer informatie!