100% op maat gemaakt
Onderhoudsvrij
Binnen 2 uur geïnstalleerd
4.7/5.0

Ontdek de voordelen van Monocoat voor houten oppervlakken

Monocoat, ook bekend als Rubio Monocoat, is het nieuwste olieproduct voor het afwerken, kleuren en beschermen van houten oppervlakken. Bij Renolijn maken we gebruik van deze innovatieve kleurolie voor al onze eiken producten. In deze blog zullen we de unieke kenmerken van Monocoat bespreken en de voordelen ervan benadrukken.

Wat Monocoat onderscheidt van traditionele houtafwerkingen is het gebruik van een eenlaags systeem. De olie wordt namelijk aangebracht in slechts één laag. Dit is mogelijk dankzij de unieke samenstelling van de olie, die op moleculair niveau een verbinding aangaat met het hout. De natuurlijke en oplossingsvrije componenten van de olie hechten zich aan de bovenste vezels van het hout.

Voordelen van Monocoat:

1.      Monocoat behoudt de natuurlijke uitstraling en textuur van het hout. Het hout krijgt een prachtige afwerking zonder de noodzaak van meerdere lagen.

2.      Het vormt een sterke, slijtvaste laag die het hout beschermt tegen vlekken, krassen en vocht. Dit zorgt voor een langerelevensduur van de houten oppervlakken.

3.      Monocoat bevat geen schadelijke oplosmiddelen of chemicaliën en is daarom milieuvriendelijker dan sommige andere afwerkingsproducten.

4.      Het droogt meestal binnen enkele uren, waardoor het proces efficiënter is dan bij traditionele afwerkingen.

Na het aanbrengen van de Monocoat is een traptrede direct gebruiksklaar. De olie beschermt het hout tegen ongelukjes, vuil en vocht. Het oppervlak is glad, zijdemat en gemakkelijk te reinigen. Hoewel het voldoende waterafstotend is, dient langdurige blootstelling aan vocht te worden vermeden.

Monocoat is een revolutionair olieproduct dat houtenoppervlakken afwerkt, kleurt en beschermt. Met het eenlaags systeem en de vele voordelen die het biedt, is Monocoat een uitstekende keuze voor traprenovaties en andere houten constructies. Bij Renolijn bieden we 10 verschillende kleuren Monocoat aan, zodat je de perfecte afwerking kunt kiezen die bij jouw interieurpast. Neem een kijkje bij onze trappen configurator en ontdek welke Monocoat het beste bij jouw thuis past.

We hopen dat dit artikel je heeft geïnspireerd om de voordelen van Monocoat te ontdekken en te overwegen voor jouw volgende houtenproject. Bij Renolijn staan we klaar om je te voorzien van hoogwaardige producten en een naadloze inkoopervaring. Neem contact met ons op voor meer informatie of om je vragen te stellen.