100% op maat gemaakt
Onderhoudsvrij
Binnen 2 uur geïnstalleerd
4.7/5.0

Hoeveel kost traprenovatie?

Wil je een trap opnieuw bekleden en ben je benieuwd naar de kosten van een traprenovatie? Gemiddeld kost een traprenovatie zo’n € 2000, maar hierbij moeten we wel vermelden dat de prijs van een traprenovatie afhangt van verschillende factoren. Hieronder lichten we alle factoren verder uit.

Hoe bepalen we kosten voor jouw traprenovatie?

1. De vorm van de trap

De vorm van de trap is van grote invloed op de traprenovatie kosten. Wat voor trap je ook hebt, vrijwel elke trap komt in aanmerking voor een traprenovatie. Alleen kunnen de kosten door de vorm van de trap verschillen. Zo is een rechte trap goedkoper om te renoveren, dan een gedraaide trap.

2. Soort trap 

Heb je een open of gesloten trap met stootborden? Een open trap is in de meeste gevallen de goedkoopste optie. Maar wil je dan alleen de bovenzijde van de trede met bekleding of ook de onderzijde? Als je kiest voor de optie om beide zijden te renoveren dan heeft dit invloed op de prijs. Zo kun je jouw trap helemaal naar wens laten maken. 

3. Aantal treden

Doorgaans telt een gemiddelde trap 12 treden. Maar er zijn ook trappen met meer of juist minder treden. Het spreekt voor zich dat het aantal treden behoort tot het kostenplaatje. Je telt het aantal treden door het aantal stappen die je zet.

4. Afmeting treden

Naast het aantal treden, telt de afmeting van de treden mee bij het bepalen van de kosten van een traprenovatie. Deze factoren bepalen hoeveel materiaal er nodig is om de trap te bekleden. 

5. Trapbekleding

De kosten van de verschillende afwerkingen krijg je via onze webshop direct te zien. De kosten kunnen per materiaal verschillen. Vanuit je eigen smaak, valt de trap dus goedkoper of duurder uit. 

Indicatie van de kosten voor traprenovatie

Om je een goede indicatie van de kosten te geven gaan we graag met je in gesprek. In een vrijblijvend adviesgesprek geef je jouw wensen aan en wij geven je direct een inschatting.

Vrijblijvend adviesgesprek

Jouw trap door ons laten renoveren?

Als je een definitieve keuze hebt gemaakt voor de kleur en het materiaal, dan komen we graag bij je langs om jouw trap in te meten. De volgende stap is het netjes op maat maken van alle trapelementen. Binnen twee weken komen we het geheel al bij je installeren. De installatie duurt nooit langer dan 2 uur.